Badhri Radzi Bakal Buat Comeback!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram

Dua pemain berpengalaman, Badhri Radzi dan Fitri Omar beserta pemain import dari Jepun Shuhei Fukai akan memperkuatkan kembali cabaran Kelantan United selepas berehat panjang.

“Fitri Omar telah diturunkan berdepan Sri Pahang dan jelas pengalamannya banyak membantu pasukan terutama dalam menangani sebarang tekanan di atas padang.

“Manakala Piya (Badhri Radzi) saya akan turunkan dalam beberapa perlawanan persahabatan kerana dia belum bersedia sepenuhnya dan masih memerlukan masa untuk meningkatkan tahap kecergasan.

“Fukai yang mengalami keretakan di sebelah bahagian matanya semasa berdepan Negeri Sembilan, akan jalani latihan penuh dengan pasukan pada minggu ini,” katanya.

Nazrulerwan juga memberitahu tempoh rehat selama hampir sebulan dimanfaatkan sebaiknya untuk memperbaiki ketumpulan penyudah yang dikesan menjadi kelemahan utama pasukan dalam saingan TM Piala Malaysia 2021.

Selepas melalui dua perlawanan persahabatan berdepan Sri Pahang FC dan Terengganu FC, Nazrulerwan berasakan kelemahan itu serba sedikit sudah dapat diperbaiki dan mengharapkan rentak yang sama mampu diteruskan apabila TM Piala Malaysia kembali bersambung pada minggu hadapan.

“Perlawanan pertama dengan Kedah, kami melepaskan banyak peluang untuk menjaringkan gol biarpun dari segi soal kualiti pemain, memang tidak dinafikan jurang mereka sangat berbeza dengan Kelantan United.

“Apabila anda bertemu pasukan berpengalaman dan tidak menjaringkan gol terlebih dahulu, anda akan dihukum atas kegagalan sendiri.

“Begitu juga semasa dengan Negeri Sembilan, saya yakin kita boleh meraih tiga mata tetapi sekali lagi kita menerima padah apabila tidak menjaringkan gol dan lawan berjaya mendapat satu jaringan yang cukup mudah walaupun dari segi permainan sebenarnya agak seimbang.

“Jadi dalam tempoh rehat selama tiga minggu ini, saya rasa ini sesuatu yang bagus kerana boleh beri tumpuan bagaimana pemain saya boleh menjaringkan gol terutama di posisi penyerang.

“Dalam dua perlawanan persahabatan setakat ini, saya nampak pemain sudah menemui rentak yang diharapkan terutama ketika berdepan Terengganu apabila berjaya mendominasi permainan selain berjaya menjaringkan satu gol,” katanya.

Kelantan United buat masa ini menjadi pasukan tunggal yang belum menjaringkan gol dalam dua perlawanan Piala Malaysia apabila tewas 0-3 kepada Kedah Darul Aman (KDA) FC selain 0-1 di tangan Negeri Sembilan FC.

Berdepan Kedah terutamanya mereka dihidangkan deretan peluang terutama penyerang import, Gassama Alfusainey tetapi dihampakan oleh sentuhan terakhir yang gagal menewaskan penjaga gol, Ifwat Akmal Chek Kassim.

Skuad kendalian Nazrulerwan ini bakal bertemu Melaka United pada perlawanan ketiga Kumpulan C yang dijadualkan di Stadium Hang Jebat pada 29 Oktober.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
error: Lebih dihargai jika anda klik butang share, terima kasih.