Berjumpa Pemilik Chelsea, United Naik Angin Dengan Cristiano Ronaldo

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram

Kelab paling berjaya dalam sejarah Liga Perdana Inggeris, Manchester United berang dan menghantar peringatan tegas kepada Cristiano Ronaldo selepas bintang Portugal itu mengadakan perbincangan perpindahan dengan Chelsea.

Laporan media antarabangsa pada Sabtu mengatakan ejen Cristiano Ronaldo, Jorge Mendes, bertemu dengan pemilik baharu Chelsea Todd Boehly, yang berminat untuk membawa pemain itu ke Stamford Bridge.

Manchester memberitahu Ronaldo bahawa dia bukanlah pemain yang berada dalam senarai untuk dijual.

Awal minggu ini terdapat dakwaan di Portugal bahawa Mendes menawarkan pemain berusia 37 tahun itu kepada Bayern Munich kerana Ronaldo kecewa selepas kelab itu tidak aktif dalam jendela perpindahan pemain sejak melantik Erik ten Hag sebagai pengurus.

Ini jelas bertentangan dengan apa yang berlaku di kelab-kelab besar EPL yang lain seperti Manchester City, Liverpool dan Arsenal yang sedang rancak memburu pemain untuk menghadapi musim baru.

Tetapi sumber peringkat tinggi di Old Trafford menjelaskan bahawa Cristiano Ronaldo tidak akan ke mana-mana dan Ten Hag memasukkannya dalam rancangan untuk musim depan.

“Cristiano bukan untuk dijual. Kami mahu dan menjangkakan sepenuhnya, dia akan bersama kami musim depan,” kata sumber berkenaan.

United berbelanja besar untuk membawa Ronaldo kembali ke kelab berkenaan pertengahan tahun lalu dengan menyerahkan kontrak dua tahun bernilai £500,000 (RM2.6 juta) seminggu.

Kepulangannya sepatutnya menjadikan United sebagai juara – dan dia memberikan sebahagian daripada tawarannya dengan menjadi penjaring terbanyak iaitu 24 gol.

Tetapi United menduduki tempat keenam, 35 mata di belakang juara Manchester City, selepas kempen yang menyaksikan Ole Gunnar Solskjaer dipecat manakala Ralf Rangnick gagal mengubah nasib pasukan itu.

Foto ehsan : Telegraph.uk

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
error: Lebih dihargai jika anda klik butang share, terima kasih.