Faisal Halim bantu 20 keluarga terjejas melalui jualan burger dan roti john

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram

Bintang muda Pahang, Faisal Halim berkesempatan berniaga burger dan roti john bersama dua abangnya di Kampung Mengkuang Titi, Pulau Pinang untuk mengisi masa terluang sejak Perintah Kawalan Pergerakan dilaksanakan.

Dan pendapatan daripada jualan tersebut, digunakan untuk membeli barangan keperluan, untuk disumbangkan kepada penduduk kampung tersebut yang terjejas lebih-lebih lagi dengan PKP sudahpun dilanjutkan sehingga 28 April depan.

“Saya sedar dalam keadaan sekarang, sudah pasti ramai yang terkesan terutama ada yang mengalami masalah kewangan hingga sukar untuk membeli barang keperluan.

“Sebagai tanda prihatin dan memahami kesusahan yang dihadapi, saya bersama dua abang membuat keputusan mengumpul wang dan membeli barang keperluan kepada 20 penerima di kampung kami. Diharapkan ia sedikit sebanyak dapat menampung keperluan mereka,” ujar Faisal yang lebih mesra dengan panggilan Mickey kepada Berita Harian.

https://www.instagram.com/p/B-yfYBmn0v9/?utm_source=ig_web_copy_link

Pemain skuad B-23 negara itu berkata antara barangan keperluan yang disumbangkan adalah satu kilogram ikan, beras, telur, gula, tepung dan minyak masak.

Foto : Instagram Faisal Halim

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
error: Lebih dihargai jika anda klik butang share, terima kasih.