RM30,000 ceriakan Aidilfitri skuad Kelantan United

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram

Skuad Kelantan United FC 2019 menerima berita gembira menjelang sambutan Aidilfitri setelah Amateur Football League (AFL) membayar ganjaran wang tunai RM30,000 atas kejayaan mereka berjaya muncul juara Liga M3 pada musim lepas.

Setiausaha Eksekutif Kelantan United FC, Wan Mohd Zul Ikman berkata ganjaran itu telah diagihkan sama rata kepada semua pemain dan pegawai yang berada di dalam pasukan musim lepas termasuk beberapa pemain yang digugurkan pada pintu perpindahan kedua.

“Inilah hasil yang kita tuai atas kerja keras semua pihak dan kami mengambil keputusan mengagihkan kepada pemain dan pegawai yang berhak tanpa tercicir walau seorang pun”, jelasnya dalam satu kenyataan.

Justeru itu, Zul Ikman berharap insentif ini akan membawa kelab terus mengecap kejayaan pada musim ini dan musim yang akan datang seterusnya meletakkan mereka pada kedudukan tertinggi dalam saingan Liga Malaysia.

Sebagai rekod Kelantan United muncul juara Liga M3 pada musim lalu dengan mengumpul 66 mata, tujuh mata mengatasi pasukan tangga kedua Kuching FA setelah melakar 21 kemenangan dan tiga seri dalam 26 perlawanan.

Dalam saingan Liga Premier 2020, Kelantan United berada di tangga kedua dengan sembilan mata dan menerajui pemburuan tiket beraksi di Liga Super musim depan.

Foto : Kelantan United FC

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
error: Lebih dihargai jika anda klik butang share, terima kasih.